RENTOUTTAVAT YRTTIHOIDOT – kokonaisvaltaista hemmottelua

Kuukartanon palvelutarjontaan kuuluvat yrttiset hemmotteluhoidot, joissa rentouttava hieronta ja kasvien hoitavat ominaisuudet yhdistyvät koko olemusta helliväksi kokonaisuudeksi. Tässä kirjoituksessa kerron, minkälaisista hoidoista on kyse, ja miten ne tukevat hyvinvointia ja arjessa jaksamista.

 

Mihin hoitoja tarvitaan?

Lempeät hemmotteluhoidot soveltuvat rauhoittumiseen, rentoutumiseen ja arjen aherruksesta irtautumiseen. Ehkä arkesi on niin kiireistä, ettei aikaa rentoutumiselle tahdo löytyä riittävästi tai ehkä haluat varata itsellesi hetken, jolloin ei tarvitse tehdä mitään, saa vain levätä ja nauttia. Näillä hoidoilla ei pyritä hoitamaan mitään sairautta vaan tarkoituksena on tukea yleistä hyvinvointia.

 

Hemmottelua (melkein) kaikille aisteille

Hoito pitää sisällään hellävaraisen kasvo- ja jalkahieronnan laadukkaita Frantsilan kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä ja/tai yrttiuutteita käyttäen. Hoidon aikana lepäät hoitopöydällä selinmakuulla mukavasti peiteltynä, vaatteita sinun ei tarvitse riisua (paitsi sukat jalkahieronnassa). Silmät voi sulkea, ja antaa niidenkin levätä. Kuulet taustalla rauhallista musiikkia, ja hoidon aikana saatat päästä miellyttävään rentoutuneeseen tilaan tai jopa nukahtaa. Ensimmäisellä kerralla varataan enemmän aikaa ja tehdään alkukonsultaatio, jonka aikana valitaan juuri sinulle sopivat tuotteet. 

Kasviöljyt ja hoitoöljyt 

Hierontaöljynä käytetään neutraalin tuoksuista kylmäpuristettua kasviöljyä ja/tai ayurvedisia hoitoöljyjä, joihin on uutettu kotimaisia luomuyrttejä ja kukkaterapeuttisia uutoksia. Kasviöljyt ravitsevat ihoa ja tekevät siitä ihanan pehmeän. Yrttihoitoöljyt ovat vaikutukseltaan rauhoittavia, tasapainottavia tai virkistäviä. Ne vaikuttavat suotuisasti ihon aineenvaihduntaan sekä auttavat maadoittumaan ja rentoutumaan.    

Eteeriset öljyt

Hierontaöljyyn voidaan tarpeen mukaan sekoittaa myös yrteistä tislattuja haihtuvia eli eteerisiä öljyjä. Aitojen eteeristen öljyjen käyttöä kutsutaan aromaterapiaksi. Eteerisissä öljyissä on melko voimakas tuoksu ja ne vaikuttavat hengityksen ja ihon verenkierron kautta. Eteeristen öljyjen vaikutuksia on tutkittu paljon. Ne voivat mm. tehostaa nestekiertoa ja solujen aineenvaihduntaa, elvyttää hormonaalista toimintaa ja verenkiertoa, parantaa ihovaivoja ja vaikuttaa myönteisesti mielialaan. Eri kasveista tislatuilla öljyillä on omat ominaisuutensa, esimerkiksi laventeli vaikuttaa serotoniinin vapautumiseen rentouttaen oloa, kun taas havupuut vapauttavat puhtia ja energiaa lisäävää nor-adrenaliinia. Ylang-ylang vapauttaa hyvän olon hormoneja endorfiineja ja jasmiini engefaliineja eli mielialan kohentajia. 

 

Minkälaisia vaikutuksia voin odottaa?

Hoitojen vaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta monet huomaavat seuraavia vaikutuksia:

  • -kehon ja mielen rentoutuminen
  • -verenkierron vilkastuminen hoidettavilla alueilla
  • -edullinen vaikutus ihoon 
  • -stressin lievittyminen
  • -nukahtamisen helpottuminen ja unen laadun parantuminen
  • -arjen rasituksista palautuminen

 

Sopiiko hoito minulle?

Hoidot ovat hellävaraisia ja sopivat useimmille, kun hoitavat tuotteet valitaan yksilöllisesti. Kerrothan, jos sinulla on jokin sairaus, ongelmia verenpaineessa, allergiaa tai jos olet raskaana. Esteenä hoidoille ovat sellaiset sairaudet, vammat ja iho-ongelmat, jotka ovat vasta-aiheena hieronnalle. 

 

Tervetuloa ottamaan lepohetki arjesta, nauttimaan rentouttavasta hieronnasta ja yrttien lempeästä voimasta. 

 

Tiedustelut ja ajanvaraukset:

Yrttihoitaja Riina Peltonen / Käreitär

riina (at) kareitar.fi

puh. 0503051910

www.kareitar.fi/yrttihoidot