Ritan Joogaamo

Ritan Joogaamo: Rita kynttilöiden äärellä

Ritan Joogaamo

Toiminimen takana on Rita Huttunen-Taipale. Joogaamon ensiaskeleet otettiin marraskuussa 2017, jolloin loin toiminimelle Facebookiin sivut. Opiskelin vielä tuolloin joogaopettajaksi ja urani opettajana oli vasta alussa. Joogan pariin ajauduin oman kokemuksen kautta, olin todella stressaantunut elämän ruuhkavuosien jälkeen ja halusin löytää jotain minkä avulla rauhoittua ja keskittyä hetkeen. Löysin ensin Mindfullnesin. Se aukaisi minulle portin läsnäoloon ja sen jälkeen halusin saada enemmän kehollisia harjoituksia ja silloin tuli jooga kuvioihin. Huomasin saavani sen avulla uudenlaisia voimia ja keskittymiskykyä elämääni. Halusin kertoa tästä omasta kokemuksestani kaikille sekä opettaa samaa muille joten niin hakeuduin YogaSoursen joogaopoettajakoulutukseen Kristiinankaupunkiin. Siellä sain tutustua keholliseen joogaan ja syvempään meditaatioon. Valmistuin joogaopettajaksi marraskuulla 2018. Kuukartano tuli kuvioihin siinä vaiheessa, kun aloin etsiä aktiivisesti toimitilaa, paikkaa jossa ohjata joogaa. Olin jo tietoinen Kuukartanosta ja sen jooga salista ja olin ihaillut salia hiljaa mielessäni ja toivoin joskus löytäväni itselleni yhtä upean tilan. Ei mennyt kauaakaan kun Sanna otti yhteyttä että tila olisi vapaa vuokrattavaksi ja elokuussa 2018 pidin ensimmäisen oman joogatunnin Kuukartanon suojissa.

Tällä hetkellä pidän perus Hatha-joogatunteja viikottain, mindfullnes-ja meditaatiotunteja, yksityistunteja tilauksesta kuten polttariryhmät, syntymäpäivät sekä lastenjoogaa. Ohjaukset onnistuvat myös tilaustyönä asiakkaan haluamassa paikassa. Teemme myös yhteistyötä Sannan kanssa ja suunnittelemme yhdessä tilauksesta juuri asiakkaan näköisen ohjelmakokonaisuuden. Minulla on ainoana ohjaajana Pohjanmaalla oikeus pitää Meri Mortin kehittämää Mustaa Joogaa, jossa joogaaminen tapahtuu rituaalinomaisesti omaa itseään tutkien raskaan ja tumman taustamusiikin säestyksellä.

Kevään mittaan kouluttaudun Erkkajoogan ohjaajaksi, silloin voin ohjata joogaa myös erityisryhmille, kuten esimerkiksi näkö- ja liikuntarajoitteisille.