Arjen magiaa

Takki, jossa on Magalacrima Designin merkki

Magalacrima Design

MagaLacriman tuotteet ovat uniikkeja yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen sarjoja, joissa kaikissa näkyy käsillä tekemisen jälki. Mukana on myös ripaus taikaa ja luonnon magiaa!

Korut
Haetko voimaa arkiseen aherrukseen tai rauhaa hektisiin päiviin? MagaLacriman koruista huokuu positiivisuuden henki, joka jakaa kantajalleen palan tekijänsä energiaa. Voimaannuttavat, rauhoittavat ja maadoittavat korut suunnitellaan ja valmistetaan luonnomateriaaleista kuten luu, nahka, puu ja kuivatut kasvinosat. Jokainen koru on yksilö, jossa kansanperinne ja visuaalinen kauneus antavat korulle syvemmän merkityksen. Osa koruista on toteutettu yhteistyössä Rioghan Craftsin kanssa.

CHAOS RESEARCH -TUOTTEET

Chaos Research on Etelä-Pohjalainen kahden jäsenen bändikokoonpano, joka yhdistelee musiikissaan dark wavea, ambientia sekä electronista ja klassista musiikkia. MagaLacrima suunnittelee ja toteuttaa bändin viralliset myyntituotteet.

Chaos Research esiintymässä
Kuva Frantsilan tuotteista

FRANTSILAN TUOTTEET

Frantsila on kotimaista luonnonkosmetiikka ja yrttituotteita valmistava yritys jonka tuotteissa yhdistyvät nykyaikainen tiede ja kansanperinne. KuuKartanon Puodista löydät hyvän valikoiman Frantsilan eteerisiä öljyjä ja muita tuotteita.

RENTOUTTAVAT YRTTIHOIDOT

Kuukartanon palvelutarjontaan kuuluvat yrttiset hemmotteluhoidot, joissa rentouttava hieronta ja kasvien hoitavat ominaisuudet yhdistyvät koko olemusta helliväksi kokonaisuudeksi.
Yrttihoidoista voit lukea lisää KuuKartanon Pohdintoja-blogista.

Kuva yrteistä

Saija Kentan taide

Ilmajokisen taiteilijan, Saija Kentan, maalauksia pääset ihastelemaan ympäri KuuKartanoa. Enimmäkseen apstrakteista maalauksista löytyy monta tarinaa ja voimakas värien käyttö antaa mielikuvitukselle siivet. Maalausten myyntinäyttelyyn pääset tutustumaan KuuKartanon tapahtumien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.

NOIDANTARHAN LUUT

Kansanperinteessä luita on käytetty niin ennustamiseen kuin suojautumiseen.

Luiden ja rautaesineiden sekä kolikoiden piilottamista talon perustuksiin voidaan pitää entisajan kotivakuutuksen korvikkeena jolla suojauduttiin noitia, pahaa silmää ja syöpäläisiä vastaan. Myös naapurikateuteen haluttiin varautua, sillä ajateltiin että kateus ja paha silmä vaikuttavat ihan kokreetisesti talon onneen ja vaurauteen. Esimerkiksi hevosen kallo tuli haudata talon alle tai muurata muurin perustuksiin jotta syöpäläiset pysyvät loitolla. Entisajan suomalaiset uskoivat että kaikella on oma henkensä, haltijansa ja väkensä, niin myös eläimillä. Petoeläinten, erityisesti karhun, kallot ja luut piti viedä ja haudata erityiselle pyhälle paikalle ja kallo ripustaa samaiseen paikkaan, kallopetäjään. Näin haluttiin varmistaa että eläimen henki pääsee vapautumaan takaisin osaksi luonnon kietokulkua ja syntymään uudelleen maan päälle, eikä metsästetyn eläimen henki jää riehumaan metsästäjän vaivoiksi.

Luista ennustamiseen voitiin käyttää mitä tahansa pieniä luita. Niitä käytettiin yleensä yksi jokaista ennustajan tai shamaanin ikävuotta kohti. Luut heitettiin ilmaan ja asennoista, johon ne putosivat, voitiin ennustaa tulevaa. Joskus luiden lisäksi ennustamisessa saatettiin käyttää, lähinnä Saamelais-alueilla, rumpua, johon oli maalattu luontoa ja elämää kuvaavia symboleja. Luiden sijoittuminen symboleille kertoi ennustajalle tulevasta. Pieniä luita voitiin käyttää myös koruina ja henkilökohtaisina onnenamuletteina.

Kaksi pääkalloa hyllyllä

Jos vaihtoehdoista ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä muita ratkaisuja. Yhteystiedot löydät täältä.