Maagiset tuotteet

Luita sekä takki, jossa on Magalacrima Designin merkki

MagaLacrima Witchery

Magalacriman verkkokaupasta löydät erilaiset luonnosta, suomalaisesta uskomus- ja kansanperinteestä sekä magiasta innoituksensa saaneet, käsin valmistetut yrttituotteet, kynttilät, saippuat, luutuotteet ja korut.

Kaikki tuotteet ja varsinkin pienet erät eivät kuitenkaan aina ole verkkokaupasta saatavilla. Nämä löydät paikanpäältä KuuKartanon Puodista, Pakanallisista myyjäisistä, Keskiaikamarkkinoilta sekä muista tapahtumista, joissa MagaLacrima kiertää ympäri Suomea.

Tapahtumakalenteria voit seurata MagaLacriman ja KuuKartanon Facebook-sivuilta. Katso myös MagaLacriman Instagram!

Tuotteet
MagaLacriman tuotteet ovat uniikkeja yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen sarjoja, joissa kaikissa näkyy käsillä tekemisen jälki. Mukana on myös ripaus taikaa ja luonnon magiaa! MagaLacriman koruista huokuu positiivisuuden henki, joka jakaa kantajalleen palan tekijänsä energiaa. Luu-tuotteissa kulkee mukana elämän kiertokulku ja oman puutarhan yrteissä, yrttituotteissa, uutteissa ja öljyissä asuu Äiti maan, Kuun sekä Auringon voima. KuuKartanon Puodista ja kesäajan tapahtumista MagaLacriman Kuu-kojulta löydät toisinaan myös yrittäjä-ystävien käsityönä valmistamia tuotteita kuten koruja, yrttisaippuoita ja -voiteita.

ILTAHÄMÄRÄN TUOTTEET

Iltahämärä - Tomi Liedes - on Ikaalisissa asuva hopeaseppä, joka tekee käsityönä kauniita ja uniikkeja koruja niin hopeasta, pronssista kuin messingistä. Hänen valikoimaansa kuuluvat muun muassa kotimaisiin hautalöytöihin perustuvat muinaiskoru-replikat, kaulakorut, sormukset, korvakorut, rannerenkaat, rintaneulat sekä tilauskorut. Voit tutustua ja tilata koruja hänen NorthernSparkForge -nimisestä Etsy-kaupastaan. Iltahämärän koruja on myynnissä myös paikan päällä Kuukartanolla!

Chaos Research esiintymässä
Kaksi pääkalloa hyllyllä

Noidantarhan luut

MagaLacriman verkkokaupasta löydät monenlaiset luut sekä erilaiset käsin valmistetut, uniikit luutuotteet. Kansanperinteessä luita on käytetty niin ennustamiseen kuin suojautumiseen.

Lue lisää
Luiden ja rautaesineiden sekä kolikoiden piilottamista talon perustuksiin voidaan pitää entisajan kotivakuutuksen korvikkeena jolla suojauduttiin noitia, pahaa silmää ja syöpäläisiä vastaan. Myös naapurikateuteen haluttiin varautua, sillä ajateltiin että kateus ja paha silmä vaikuttavat ihan kokreetisesti talon onneen ja vaurauteen. Esimerkiksi hevosen kallo tuli haudata talon alle tai muurata muurin perustuksiin jotta syöpäläiset pysyvät loitolla. Entisajan suomalaiset uskoivat että kaikella on oma henkensä, haltijansa ja väkensä, niin myös eläimillä. Petoeläinten, erityisesti karhun, kallot ja luut piti viedä ja haudata erityiselle pyhälle paikalle ja kallo ripustaa samaiseen paikkaan, kallopetäjään. Näin haluttiin varmistaa että eläimen henki pääsee vapautumaan takaisin osaksi luonnon kietokulkua ja syntymään uudelleen maan päälle, eikä metsästetyn eläimen henki jää riehumaan metsästäjän vaivoiksi.

Luista ennustamiseen voitiin käyttää mitä tahansa pieniä luita. Niitä käytettiin yleensä yksi jokaista ennustajan tai shamaanin ikävuotta kohti. Luut heitettiin ilmaan ja asennoista, johon ne putosivat, voitiin ennustaa tulevaa. Joskus luiden lisäksi ennustamisessa saatettiin käyttää, lähinnä Saamelais-alueilla, rumpua, johon oli maalattu luontoa ja elämää kuvaavia symboleja. Luiden sijoittuminen symboleille kertoi ennustajalle tulevasta. Pieniä luita voitiin käyttää myös koruina ja henkilökohtaisina onnenamuletteina.

FRANTSILAN TUOTTEET

Frantsila on kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja yrttituotteita valmistava yritys jonka tuotteissa yhdistyvät nykyaikainen tiede ja kansanperinne. KuuKartanon Puodista löydät hyvän valikoiman Frantsilan eteerisiä öljyjä ja muita tuotteita.

Kuva Frantsilan tuotteista
Chaos Research esiintymässä

CHAOS RESEARCH -TUOTTEET

Chaos Research on Etelä-Pohjalainen kahden jäsenen bändikokoonpano, joka yhdistelee musiikissaan dark wavea, ambientia sekä electronista ja klassista musiikkia. MagaLacrima suunnittelee ja toteuttaa bändin viralliset myyntituotteet.

RENTOUTTAVAT YRTTIHOIDOT

Kuukartanon palvelutarjontaan kuuluvat yrttiset hemmotteluhoidot, joissa rentouttava hieronta ja kasvien hoitavat ominaisuudet yhdistyvät koko olemusta helliväksi kokonaisuudeksi.
Yrttihoidoista voit lukea lisää KuuKartanon blogista.

Kuva yrteistä

Saija Kentan taide

Ilmajokisen taiteilijan, Saija Kentan, maalauksia pääset ihastelemaan ympäri KuuKartanoa. Enimmäkseen apstrakteista maalauksista löytyy monta tarinaa ja voimakas värien käyttö antaa mielikuvitukselle siivet. Maalausten myyntinäyttelyyn pääset tutustumaan KuuKartanon tapahtumien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.

Jos vaihtoehdoista ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä muita ratkaisuja. Yhteystiedot löydät täältä.