Ryhmäpalvelut

Tilavuokraus ja tarjoilut

KuuKartanon etuovi

KUUKARTANON TAIANOMAISEN TUVAN TILAVUOKRA

5h 80€
9h 100€
24h 190€

Sisältää alakerran salin sekä keittiön, astioiden, jääkaapin ja ulkosaunan käyttömahdollisuuden. Ryhmä maksimissaan 15 hlöä. Siivous ei sisälly hintaan vaan tarvittaessa siivouksesta veloitetaan erikseen 80€.

KUUKARTANON KUMMITUSKAMARI

1 tunti 20€

Soveltuu mainiosti pienelle porukalle kokouskäyttöön tai illanistujaisiin. Tilassa mukavat sohvat oleiluun ja rentoutumiseen. Tilaan mahtuu mainiosti 8 hlöä.

KummitusKamari on myös helposti muovattavissa hoitohuoneeksi liikkuvalle pienyrittäjälle ja sinne mahtuu hyvin matkahoitopöytä.

Kummituskamarin ovi
Kahvipannu ja kahvikuppeja

KUUKARTANON JOOGASALI

1h 20€

KuuKartanon Joogasali on valoisa ja sen tunnelma on rauhoittavan maanläheinen. Sali toimii loistavasti n. 10 hlön jooga-, meditaatio- ja rumpupiiriryhmille. Tilan voi varata omaan vapaaseen käyttöön 20e tuntihintaan tai tilata mukaan Ritan Joogaamon ohjauksen. Maksimi henkilömäärä tiloihin on 15.

RITAN JOOGAAMON OHJAUKSET

1-7hlöä 95€
8-12hlöä 120€

Perusjooga
Tunti perustuu Hatha-joogaan, jossa hengitys ja keho saadaan toimimaan yhdessä, keho rentoutuu, mutta samalla vahvistuu ja mieli rauhoittuu. Tunti on mahdollista toteuttaa myös Flow-tyyliin, jolloin liikutaan virtaavasti asennosta toiseen ja näin keho ja mieli saavat kokonaisvaltaista liikettä.
Heavy-jooga
Joogaa raskaan musiikin tahtiin. Heavy-joogan asennot ovat pitkiä ja haastavia. Niissä keho saa työskennellä rauhallisesti, mutta teho tuntuu varmasti. Tämä tunti on erityisesti miesten mieleen.
Skumppa- tai viinijooga
Sopii erittäin hyvin kaveri- ja polttariporukoille illanvieton aloitukseen. Joogaamme lasit käsissä rennon taustamusiikin tahtiin. Tässä joogaassa tasapainoaisti joutuu koetukselle.
Meditaatio ja mindfullness
Tunti koostuu erilaisista Mindfullnes- ja Meditaatioharjoituksista, joihin kuuluu rentoutuksia ja eritasoisia meditaatio harjoituksia. Tuntiin on mahdollista lisätä myös liikeosuus (liikemeditaatio/kehoa avaavaa joogaa. Tunti on rentouttava ja täynnä läsnäoloa. Siinä keskitytään erityisesti sen hetkiseen oloon ja tilaan sekä ennenkaikkea omaan itseen.

KUUKARTANON KOKOUSKAHVIT

2-5 hlöä yht. 75€
yli 5 hlöä +12€ /hlö

Kahvi/tee + suolainen/makea piirakka, tonsukat tai nokkoslettukestit.
(Valmistetaan aina gluteenittomana ja laktoosittomana, muut ruokavaliot pyynnöstä.)

Sosekeitto kulhossa

KUUKARTANON KOTIRUOKA

2-5 hlöä yht. 135€
yli 5 hlöä +25€ /hlö

Sisältää alkusalaatin tai leivän, pääruuan sekä jälkiruoka-kahvit.
(Valmistetaan aina gluteenittomana ja laktoosittomana, muut ruokavaliot pyynnöstä.)

Valittavissa
Alkusalaatit:
-Vihersalaatti
-Yrttisalaatti

Leivät:
-Jyvänäkkäri
-Peltileipä

Keitto:
-Yrttinen kaalisoppa
-Vuohenjuusto-bataatti-sosekeitto

Laatikkoruoka:
-Paula-mummi kana-laatikko
-Kesäkurpitsa-jauheliha lasagne

Wokki:
-Kookos-kanawokki

Salaatti pääruokana:
-Vuohenjuusto-salaatti
-Kana-cashew-salaatti

Jälkkäri:
-Makea Piirakka
-Uuniomena-paistos
-Kaneli-banaaniletut
-Paistetut suklaabanaanit
-Tonsukat

Sosekeitto kulhossa
Lettuja lautasella

KUUKARTANON ERIKOISHERKUT

Lohikukko n. 10 hlölle 180€
Nacho-pelti n. 10 hlölle 150€
Nuotiolettukestit ulkona/luonnossa n. 10 hlölle 160€

Sisältää kahvin/teen. Valittavissa yksi kolmesta ylläolevasta vaihtoehdosta.

Henkisyys ja minäkuva

ITSETUNTEMUS

2h 3-12 hlöä 275€

Omat haaveet ja unelmat tarvitsevat joskus vahvistusta jotta niihin uskaltaa tarttua. Epävarmat tilanteet elämässä voivat kaivata avausta ja omien päämäärien parempaa hahmottamista. Henkilökohtaisten, ratkaisukeskeisten ja tunteisiin pureutuvien harjoitteiden avulla osallistuja pääsee paremmin kiinni omiin vahvuuksiinsa. Sisältö ja aihealueet suunnitellaan ryhmän tarpeiden mukaan. (Voidaan tilata myös asiakkaan omiin tiloihin jolloin hintaan lisätään matkakulut.)

Kukkia
Pyyhe ripustettuna naulakkoon

RYHMÄYTYS

1h 3-12 hlöä 135€
2h 3-12 hlöä 275€

Työpaikalla uusia tyyppejä ja tiimille pitäisi löytää yhteinen sävel. Polttariporukka ei vielä tunne toisiaan tai kaveriporukan uusiin tyttö- ja poikaystäviin pitäisi tutustua paremmin. Ryhmäytyksellä saadaan ihmeitä aikaan kun opitaan asioita itsestä ja toisista. Samalla pidetään hauskaa yhdessä ja saadaan virtaa työhön ja arkeen. Uskallatko heittäytyä?

Sisältö ja aihealueet suunnitellaan ryhmän tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä niin suunnnitellaan juuri teidän porukalle sopiva kokonaisuus. (Voidaan tilata myös asiakkaan omiin tiloihin jolloin hintaan lisätään matkakulut.)

Luontoyhteys ja kansanperinne

LUONNONKOSMETIIKKAA KOTIKONSTEIN

45min 1-8 hlöä 95€
1,5h 1-8 hlöä 130€
6h 1-8 hlöä 390€

Tiedätkö mitä päivittäin ihoosi laitat? Mitä se sisällysluettelo siinä purkin kyljessä oikein pitää sisällään? Entä mistä johtuvat monenmoiset kosmetiikka-allergiat ja miten ne voisi välttää? Tämän kurssin jälkeen tiedät jo vähän paremmin ja osaat valmistaa lisäaineettomia ja ihoystävällisiä kosmetiikkatuotteita luonnon ja kotikeittiön omista raaka-aineista.

45 min sisältö
Kurssin aikana päästään kokeilemaan 2 luonnonkosmetiikkatuotteen valmistamista ja saadaan samalla tietoa erilaisten raaka-aineiden, kasvien ja öljyjen vaikutuksesta ihoon.

Sisältö räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Valittavissa tähän pakettiin maksimissaan kaksi tuotetta seuraavista vaihtoehdoista: sokerikuorinta, huulivoide, partaöljy, partavoide, deodoranttivoide, suklainen vartalovoi, tuoksuöljy, silmänympärysöljy, ruisshampoo, rauhoittava kasvovesi, kasvojen hoitohaude tai kasvonaamio.

1,5h sisältö
Kurssin aikana päästään kokeilemaan 2-4 luonnonkosmetiikkatuotteen valmistamista ja saadaan samalla tietoa erilaisten raaka-aineiden, kasvien ja öljyjen vaikutuksesta ihoon.

Sisältö räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Valittavissa tähän pakettiin 2-4 tuotetta seuraavista vaihtoehdoista: sokerikuorinta, huulivoide, huulipuna, partaöljy, partavoide, deodoranttivoide, suklainen vartalovoi, tuoksuöljy, silmänympärysöljy, ruisshampoo, rauhoittava kasvovesi, kasvojen hoitohaude, kasvonaamio, perus emulsiovoide tai perus salva.

6h sisältö
Kurssin aikana tutustutaan syvemmin luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistamiseen ja saadaan samalla tietoa erilaisten raaka-aineiden, kasvien ja öljyjen vaikutuksesta ihoon. Lisäksi opitaan laajemmin kasvien käyttöä sekä kylmä- ja kuumamaserointitekniikat.

Sisältö räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Valittavissa tähän pakettiin 4-6 seuraavista vaihtoehdoista: sokerikuorinta, huulivoide, huulipuna, partaöljy, partavoide, deodoranttivoide, musta hammastahna, suklainen vartalovoi, tuoksuöljy, silmänympärysöljy, ruisshampoo, rauhoittava kasvovesi, kasvojen hoitohaude, kasvonaamio, kasvimaseroitu emulsiovoide, kasvimaseroitu hoitosalva, hoitogeeli hyönteisten puremiin, hoitogeeli kutisevalle päänahalle tai kasvien alkoholiuutokset.

Suitsukkeita ja kasveja pöydällä
Nokkosta ruukussa

RIKKARUOHOT RUOKAPÖYTÄÄN (vain touko-syyskuu)

2h 1-8 hlöä 130€
6h 1-8 hlöä 390€

Yhdistettävissä myös Nuotiolettukestit lisähintaan 128€

Aina se sama salaatti ja senkin etanat söi! Onneksi Suomen luonto on täynnä vaihtoehtoja, ehkä ne on vaan päässeet vähän unohtumaan. Kesän mieleenpainuvimmat grillijuhlien puheenaiheet saat vieraiden keskuudessa aikaan kun salaatti kerätään näyttävästi oman puutarhan rikkaruohoista ja pekoniin kääritään jotain ihan muuta kuin herkkusieniä. Kukkapenkkien kitkennän voikin sitten jatkossa unohtaa.

2h sisältö
Opetellaan yhdessä tunnistamaan 20 helppoa luonnonvaraisena kasvavaa, ravinnoksi, teeksi ja mausteeksi kelpaavaa kasvia. Lisäksi käydään läpi myös kasvien käyttöä kansanperinteessä ja hyvinvoinnin tukena. Käytännönläheinen opetus ulkona maastossa. Huomioi säänmukainen pukeutuminen.
6h sisältö
Opetellaan yhdessä tunnistamaan laaja kattaus luonnonvaraisena kasvavia sekä helposti kasvatettavia, ravinnoksi, teeksi ja mausteeksi kelpaavia kasveja. Lisäksi käydään läpi myös kasvien käyttöä kansanperinteessä ja hyvinvoinnin tukena. Käytännönläheinen opetus ulkona maastossa. Huomioi säänmukainen pukeutuminen.

HISTORIALLINEN JOUSIAMMUNTA

0,5h 1 hlö 30€
1h 1-5 hlöä 125€
2h 1-10 hlöä 246€

Uppoaako viikingit, fantasia tai larppaus? Haltijakorvia haikaileville tämä on suuri harppaus lähemmäksi fantasia-todellisuutta. Mutta entäpä jos ruuan saanti olisikin ensi talvena kiinni siitä miten hyvin käyttelet jousta? Haluatko päästä aiheeseen astetta syvemmälle vain muuten vain haastaa itsesi ja kaverisi? Tämä jousiammunta toteutetaan vaistonvaraiseen tähtäykseen perustuvalla puujousella, juuri sellaisella mitä leffoissa näet. Aiempaa kokemusta tai omia suojavarusteita ei tarvita. Valittavissa kolme vaihtoehtoa:

0,5h sisältö
Puolen tunnin aikana opit tähtäys- ja ammuntatekniikan perusteet ja pääset ampumaan kolme viiden nuolen sarjaa harjoitustauluun. Valittavana on kaksi eri vaikeustason jousta, joista voit kokeilla itsellesi sopivamman omien lihasvoimien mukaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta tai suojavarusteita vaan saat lainaksi kaiken tarpeellisen. Säänmukainen ulkovaatetus on hyvä varata vaikka meillä ammuntapaikka onkin sateelta suojassa.
1h sisältö
Tunnin aikana opitte tähtäys- ja ammuntatekniikan perusteet ja pääsette ampumaan kolme viiden nuolen sarjaa harjoitustauluun. Valittavana on kaksi eri vaikeustason jousta, joista voitte kokeilla jokaiselle sopivimman omien lihasvoimien mukaan. Ette tarvitse aiempaa kokemusta tai suojavarusteita vaan saatte lainaksi kaiken tarpeellisen. Säänmukainen ulkovaatetus on hyvä varata vaikka meillä ammuntapaikka onkin sateelta suojassa.
2h sisältö
Kahden tunnin aikana opitte tähtäys- ja ammuntatekniikan perusteet ja pääsette kokeilemaan pientä leikkimielistä kilpailua muiden osallistujien kanssa. Harjoituskierroksen jälkeen ammutaan kolme viiden nuolen sarjaa harjoitustauluun ja voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa. Valittavana on kaksi eri vaikeustason jousta, joista voitte kokeilla jokaiselle sopivimman omien lihasvoimien mukaan. Ette tarvitse aiempaa kokemusta tai suojavarusteita vaan saatte lainaksi kaiken tarpeellisen. Säänmukainen ulkovaatetus on hyvä varata vaikka meillä ammuntapaikka onkin sateelta suojassa.

Jousipyssyn jousia puuta vasten
Kuu pilvisellä taivaalla

KUUN VAIHEET JA VAIKUTUKSET -LUENTO

2h 5-12 hlöä 175€

Luennon hinta sisältää kahvi/teetarjoilun sekä makean tai suolaisen herkun.

Miten Kuun vaiheet vaikuttavat luontoon, jokapäiväiseen elämäämme ja meihin? Milloin kitkeä rikkaruohot, millloin istuttaa ja korjata sato ja yrtit, milloin hakea joulukuusi, jotta neulaset eivät varista. Ja entä kuuhulluus, mistäs kummasta se oikein johtuu?
Vanha kansa tunsi ja seurasi Kuun vaiheita ja tiesi tarkkaan milloin mikäkin työ tulisi tehdä. Tule kuulemaan, miten voit omassa elämässäsi hyödyntää näitä luonnon ikiaikaisia rytmejä.
Luentoja kuun vaiheiden vaikutuksesta pitävät KuuKartanolla tilauksesta loistavat Maaelon naiset Petra ja Piia Hintikainen.

LUUNKERÄÄJÄ-VISA

0,5h 1-12 hlöä 65€

Kansanperinteessä luita on käytetty niin ennustamiseen kuin suojautumiseen. Pieniä luita voitiin käyttää myös koruina ja henkilökohtaisina onnenamuletteina. Löytyykö suvustasi shamaaneja tai entisajan tietäjiä, tunnistatko sinä mistä luista on kyse? Leikkimielinen visa, jossa tunnistetaan oikeita eläinten luita ja kalloja.

Erilaisia luita laatikossa
Kasveja roikkumassa ikkunan edessä

YRTTITIETÄJÄ-VISA

0,5h 1-12 hlöä 65€

Kansanperinteessä kasveja on vuosituhansia käytetty ihmisen hyvinvoinnin tukemiseen ja sairauksien parantamiseen. Vielä nykyäänkin lääketeollisuus käyttää kasveja pohjana monille tuntemillemme lääkkeille. Leikkimielinen visa, jossa tunnistetaan kuivattuja hyöty- ja lääkekasveja. Olletko sinä porukan yrttinoita tai löytyykö porukastanne varsinainen parantaja-velho?

NOITARUMPU TYÖPAJA

16h (2 päivää) 5-12 hlöä 250€ / hlö

Hinta sisältää rummun tekoon tarvittavat materiaalit sekä kahvi/teetarjoilun molempina päivinä ja pientä purtavaa.
Yhdistettävissä myös Nuotiolettukestit lisähintaan 128€ ryhmä /päivä tai KuuKartanon kotiruoka 158e ryhmä /päivä.

Rumpupajan vetäjinä toimivat Arcanan Johanna Pääkkönen ja MagaLacriman Sanna Keltaniemi.

Lue lisää
Noita- tai shamaanirumpu on erityisesti pohjoiseen ja saamelaiseen kansanperinteeseemme kuuluva soitin. Tuon ajan ihmisten maailmankuvaan kuului ajatus että kaikella elävällä on henki ja koko universumi on pyhä. Kyse ei ollut uskonnosta, vaan maailmankuvasta joka kuului jokapäiväiseen elämään. Kaikilla ajateltiin myös olevan omia henkioppaita ja rummun ja loitsujen avulla voitiin saada yhteys noihin oppaisiin. Rumpuun oli myös usein maalattu kuva-aiheita ihmisten arkielämästä ja maailmankuvasta.

Rummun ääni on matala ja rauhoittava. Tämän päivän ihminen saa rummun äänestä voimaa arjen kiireen keskellä, ja se on oiva väline rauhoittumiseen ja itsetutkiskeluun. Soittaminen rumpupiirissä ystävien kanssa on voimauttava ja yhdistävä kokemus ja monien rumpujen ääni luo äänimaisemia, joista voit kuulla historian havinaa.

Noitarumpu- työpajassa valmistetaan oman valinnan mukaan joko pyöreä tai soikea poronnahkakalvoinen perinnerumpu, sekä soittokapula. Rumpunahan voi myös halutessaan värjätä. Rumpukapulaa voi jo etukäteen etsiä luonnosta tai metsästä ja pyytää Äiti Maalta sopivaa puukapulaa rumpukapulan varreksi. Työpajassa neulahuovutetaan kapulaan lyöntipää sekä koristellaan kapula, jokainen oman mielensä mukaan. Voit siis tuoda koristelua varten mukanasi sulkia, helmiä, nauhoja tai muuta mieleistä, jota voit kiinnittää rumpukapulaan.

Työpajan aikana saat myös lisää tietoa rummusta, sen käytöstä ja hoidosta.

Noitarumpu ja sen kapula hyllyllä

MAADOITUSKORUN VALMISTUS

45min 1-8 hlöä 105€
1,5h 1-8 hlöä 170€

Kansanperinteessä kaikilla kasveilla on omat ominaisuutensa, voimansa ja merkityksensä ihmisen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tukemisessa. Tässä työpajassa tutustutaan noihin ominaisuuksiin sekä valmistetaan niiden pohjalta oma maadoituskoru.

45 min sisältö
45 minuutin aikana tutustutaan kasvien voimiin ja valmistetaan niiden pohjalta oma maadoitus-kaulakoru.

1,5h sisältö
Puolentoista tunnin aikana tutustutaan kasvien voimiin ja valmistetaan niiden pohjalta omavalintaiset maadoituskorvakorut ja -kaulakoru.

Noitarumpu ja sen kapula hyllyllä

Jos vaihtoehdoista ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä muita ratkaisuja. Yhteystiedot löydät täältä.